Eczacılar devletten 300 milyon YTL alacaklı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2006 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Başkanı Mehmet Domaç, Türkiye genelinde 22 bin eczanenin, sosyal güvenlik kuruluşlarından 300 milyon YTL alacaklı olduğunu iddia etti.

Domaç, ilaç fiyatlarındaki düşüş nedeniyle eczacıların yüzde 40 ciro kaybına uğradığını ancak, SSK'lı hastalara ilaç hizmetinin verilmeye başlamasıyla birlikte bu açığı kapatmalarına rağmen, bu kez ödeme sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını savundu.

İlaç bedellerinin yüzde 90'ını avans olarak aldıklarını, kalan yüzde 10'luk bölümün ise reçete kontrolleri tamamlanıncaya kadar bekletildiğini vurgulayan Domaç, "Reçete kontrolleriyle ilgili prosedürler rahatlatılmadığı için aylarca beklemek zorunda kalıyoruz. Daha yılın başında sayılırız. Yıl sonuna kadar bu sorun daha da artacak" dedi.

"Sorunumuz ilaç bedellerinin sağlıksız ödenmesiyle bitmiyor" diyen Domaç, "Bir başka sorun ıskontolarla ilgili. Bu konuda da anlaşmazlıklarımız var. Kamu kurumlarıyla sözleşme imzalama sürecindeyiz ancak, bu süreç sancılı geçiyor. Bu yıl, henüz anlaşmayı sağlayabilmiş değiliz. Rekabet Kurulu'nun Maliye Bakanlığı'na yazdığı eczanelerle anlaşma yapılırken rekabet unsurunun ortaya çıkmasını isteyen yazı ve Maliye Bakanlığı'nın her yıl istediği ıskontoların yüzde 5'e çekilmesi anlaşmayı tıkıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber